bTV Action Online

Телевизионният канал bTV Action е български канал, който заедно с каналите bTV, bTV Lady, bTV Cinema, bTV Comedy и Ring.BG е собственост на bTV Media Group. bTV Media Group от своя страна се притежава от американския медиен гигант Central European Media Enterprises.
Каналът е насочен предимно към мъжката аудитория. Стартът на bTV Action датира от 1998 г. Тогава е създадена първата частна мрежа в страната – ТОП Телевизия, която е основана в град Шумен. През годините каналът на няколко пъти сменя името и логото си. През 2008 г. е закупена от entral European Media Enterprises. Две години след това през 2010 г. CME закупува bTV Media Group. Следващата година на 22.01.2011 г. PRO.BG се преименува на bTV Action. На 07.10.2012 година каналът започва да излъчва във формат 16:9 и в HD качество.
По bTV Action се излъчват предимно спортни събития, документални и екшън филми. Каналът излъчва спортни събития като Шампионска Лига, Лига Европа и други.
Седалището на канала е в град София. bTV Action се разпространява по мрежите на кабелните оператори в страната и по сателитите: Hellas Sat 2, Intelsat 12 и Astra 1G.