Nova TV Online

Нова телевизия (НТВ) е телевизионен канал с национално излъчване. Каналът стартира през 1994 г. и първоначално излъчва в Софийски регион. Девет години след това през 2003 г. получава лиценз за национално излъчване и по този начин става втора национална телевизия в България след БНТ1. Тогавашният собственик на Нова телевизия е гръцката медийна група Antenna Group. Каналът след 5 години е купен от скандинавския медиен гигант Modern Times Group (МТG) за 620 млн. евро.
Нова телевизия излъчва редица авторски програми, хитови сериали, семейни и културни предавания, новини и публицистика. Един от най-успешните формати на канала е играта „Стани богат“, който продължава да се излъчва и до ден днешен. Друг не по-малко известен формат е BIG Brother, който се излъчи няколко години подред. Каналът излъчи и реалити предавания като „Страх“, „Пълна промяна“, както и български сериали като „Хотел България“, „Забранена любов“. Популярно реалити предаване, което се излъчва в момента е „Къртицата“.
Аудиторията на Нова телевизия е съставена предимно от жени на възраст между 18 и 49 години. Според най-нови изследвания пазарният дял на канала НТВ расте постоянно. Каналът може да се гледа директно в Интернет от официалния уебсайт на Нова телевизия, но само за теритотрията на страната.